Tips. Op wat voor wijze kun je pigmentvlekken verwijderen zonder problemen Dit moet je meedelen!

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt wanneer deze wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zonlicht. De bedoeling van pigment in je huid is om de schadelijke UV straling van de zon te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet beschadigd raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Ingeval je lang in de zon zit maakt je huid extra pigment aan, waardoor je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke wijze<br>
Het kan zijn dat de verdeling van het pigment in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere zomersproeten en ouderdomsvlekken. Dit kan zich vormen door de zon, maar het kan ook spontaan gebeuren.

Bij ouderdomsvlekken is de oorzaak veelal de zon. De huid wordt te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Hierdoor komen de vlekken ook het meeste voor op de handen of het gezicht. Aangezien dat is wat het meeste wordt blootgesteld aangaande de zon, maar andere plekken zijn vanzelfsprekend niet uitgesloten.

Naast de zon zijn afwijkende mogelijkheden ook huidveroudering, hormonale schommelingen, infectie van de huid en zelfs een genetische vatbaarheid. Als de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een opeenstapeling van het pigment. En dientengevolge ontstaan de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken ogen dikwijls niet heel erg fraai, het gros van de mensen wensen er bijgevolg ook met genoegen weer vanaf.

Ontstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken ontstaan dus vanwege onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Dan vormt zich er een opeenhoping van pigmentcellen op een bepaalde en gelijke plek. Hierdoor vormt zich de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen doorgaans duidelijk op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

Pigmenvlekken op de handen.


Pigmentvlekken zijn niet funest voor de gezondheid. Echter vaak worden ze door de persoon die een pigmentvlek bezit als lelijk ervaren. In enkele gevallen kan een opeenhoping van pigment, zoals onder andere een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De mogelijkheid dat dit ontstaat als gevolg van normale pigmentvlekken door bijvoorbeeld de zon is toch zeer klein.

Als pigmentvlekken voorkomen op de handen of verschillende plekken op het lichaam, is dit meestal geen Klik hier probleem. Wat veel mensen als lelijk ervaren zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat ook niet zo heel erg mooi.

Het is daardoor ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te proberen pigmentvlekken te vermijden. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is waarschijnlijk een pigmentvlekken crème de oplossing om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

Pigmentvlekken en leeftijd


Hoe ouder de mens wordt, des te meer er een kans is dat er pigmentvlekken opkomen. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook zonnebanken kunnen een aanleiding voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen opkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *